Ga direct naar inhoud
NL EN

Reviews

Wat onze klanten zeggen:

Wij horen met enige regelmaat de ervaringen van onze klanten;
enkele beoordelingen van klanten leest u onderstaand.

vertrekprocedure, Curaçao

Ergens in juni 2018 had ik besloten om terug te gaan naar Nederland, wat achteraf Boekarest, Roemenie werd. Het was voor mij allemaal laatste moment en had iemand nodig om mij te helpen met de uitschrijfprocedure. Ik heb op internet gezocht en kwam op de site van NaKaminda uit.

Er staat op de site dat ze vooral gespecialiseerd zijn in het verhuizen naar Curacao, maar ik kan je verzekeren omgekeerd is net zo top! In de eerste week van contact was het een verademing om met iemand te brainstormen over wat er nog moet gebeuren. Je moet aan zoveel dingen denken... en als mij nog iets te binnen schoot, kon ik gewoon mailen en binnen een aantal uren kreeg ik reactie... zelfs in het weekend! En binnen no time werd dit ook allemaal geregeld. Ik weet dat binnen een paar dagen de verhuizer al op de stoep stond om mijn inboedel te inspecteren. En voor dat ik er erg in had, ging het binnen twee weken de container in. Zo snel ging het en zo snel moest het ook.

De werknemers van NaKaminda zijn uiterst vriendelijk en namen de tijd om dingen door te nemen en te bespreken. Ik kon ook alles kwijt qua vragen, niets was te gek. Het papierwerk was een kwestie van een krabbel hier en daar en alle documenten werden keurig bewaard in mijn dossier. Heel erg transparant. NaKaminda koppelt ook alles terug wanneer er iets is of als er iets wordt aangevuld.

Tijdens mijn vakantie werd ik benaderd door de verhuizer in Nederland en zonder te vragen kwam NaKaminda in actie om op de mail van de verhuizer te reageren. Eenmaal in Nederland werd ik nog regelmatig gebeld met hoe het gaat etc. De verhuizing werd nauwlettend in de gaten gehouden. De douane deed moeilijk maar ook daar kon ik NaKaminda voor inzetten, ook al was mijn contactpersoon zelf op vakantie! Helemaal top.

NaKaminda heeft zelfs ook meegedacht aan de verhuizing van Nederland naar Roemenie. Wat had ik nog meer kunnen wensen. NaKaminda gaat internationaal... Ik ben zeer zeer tevreden over de klantvriendelijke service dat NaKaminda biedt. Ik wil ook met deze referentie alle medewerkers van NaKaminda hartelijk bedanken voor de goede zorgen.

emigratie, Curaçao

Toen ik een half jaar geleden besloten had om te gaan emigreren naar Curaçao en al 10 jaar hier kom als zeer regelmatige vakantieganger dacht ik dat doe ik wel even. Ik kan mij het eerste telefoontje nog goed herinneren met daarin de evt. valkuilen waar je mee te maken kan krijgen. Dat werkte op zijn minst gezegd voor mij erg benauwend en er nog eens goed over nagedacht. Het was een heel goede beslissing voor mij om het uit handen te geven aan Na Kaminda. Duidelijke communicatie via het CMS systeem waarin echt alles wordt vermeld en wat je moet doen. Op al mijn vragen kwam binnen een dag reactie. Ik zit nu in de afrondingsfase maar ook daar heb ik alle vertrouwen dat het helemaal in orde komt en nogmaals chapeau Na Kaminda.

woningbeheer, Curaçao

Reeds enige jaren maken wij, tot volle tevredenheid, gebruik van de diensten van ’Na Kaminda’. Voor ons betekende dat goede hulp bij het verlaten van het eiland Curaçao om ons daarna weer te vestigen in Nederland. En nu het rustgevende gevoel te hebben dat je bezit in het buitenland prettig en deskundig wordt beheerd! Wat ons betreft is ’Na Kaminda’ zeer aan te bevelen!

emigratie + bedrijfsoprichting, Bonaire

Wij gaan met het gezin emigreren naar Bonaire om daar te gaan ondernemen en omdat dit een 'bijzondere gemeente' van Nederland is dacht ik dit zelf allemaal wel even te kunnen regelen. Maar na al pas één maandje verder te zijn en een heleboel (overbodige en verjaarde) recensies te hebben gelezen over hoe je dat allemaal 'makkelijk' kan doen via het internet, zag ik de bomen door het bos niet meer.
Door middel van Google kwam ik op de site van Na Kaminda terecht. Ik heb toen geheel vrijblijvend mijn verhaal gedaan en kreeg daarop volgend een attente en verhelderende terugkoppeling. Vanaf het moment dat ik in zee ging is er erg kundig en punctueel omgegaan met het emigratie proces en de start van de onderneming zodat ik niet heen en weer hoefde te reizen tussen Nederland en Bonaire. Ik merkte al snel dat zij zeer content en ervaren met de processen. Na Kaminda is altijd bereikbaar en contacteerde mij telefonisch zodra er een nieuwe mail werd gestuurd ter verduidelijking. Dit ervaar ik als zeer prettig, ze zitten er bovenop en de twijfels die ik had met alle processen zijn op die manier verholpen wat rust gaf in mijn chaotische hoofd. Ik heb spijt dat ik hen niet meteen had aangesteld, dat had mij veel kopzorgen voorkomen en ook geld; Na Kaminda heeft vaste contacten en in mijn geval heb ik achteraf teveel betaald voor transport (wat ik dus zelf geregeld heb).

Iedereen die ook maar richting de ABC eilanden wil gaan vertrekken zal ik Na Kaminda dus aanraden. Het kost wat maar dat is echter zo weer terugverdiend d.m.v. hun expertise op het gebied van emigratie én het opstarten van een onderneming én huisvesting. Het totale plaatje dus!

emigratie, Curaçao

Toen wij er aan gingen denken om te emigreren naar Curaçao kwam ik tijdens het googelen de naam tegen van Na Kaminda. Na telefonisch het eerste contact te hebben gehad, ging alles in een stroomversnelling dankzij de professionele hulp van Na Kaminda. Wij hadden niet gedacht dat alles zo snel afgerond zou kunnen worden. Continue werden we op de hoogte gehouden omtrent de voortgang. Dankzij de ondersteuning en werkzaamheden van Na Kaminda konden wij ons volledig concentreren op andere zaken.

Bekijk meer referenties

vertrekprocedure, Curaçao

Remigratie naar Nederland.
Na enkele jaren op Curaçao gewoond te hebben, heb ik vorig jaar besloten terug te keren naar Nederland.

Omdat Nakaminda mij adequaat heeft geholpen met de emigratie naar Curaçao, heb ik wederom besloten om van de diensten van Nakaminda gebruik te maken voor remigratie naar Nederland.

Wederom een prettige samenwerking en adequate afhandeling. Goede voorlichting en goede uitleg.

vertrekprocedure, Curaçao

Mijn ervaringen met na kaminda zijn kort gezegd fantastisch. Positief verrast! Op moment van aanmelden werd ik vrijwel direkt gebeld voor aanvullende informatie en werden al mijn vragen beantwoord.

Vanaf dit moment tot aan uitschrijving werd ik continue op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, zowel per mail als per what's app, en was mijn uitschrijving zonder problemen erg snel geregeld zonder alle ergernissen die dit proces normaliter met zich mee kunnen brengen. Ik kan dan ook niks anders zeggen dan geweldige service en zou dit iedereen willen aanbevelen.

emigratie, Curaçao

Beste mensen van Na Kaminda,

Hierbij een terugkoppeling van onze ervaringen met uw organisatie. We hebben er geen spijt van dat we ons emigratieproces uit handen hebben gegeven. Vooral bij het regelen van de benodigde papieren (VRW e.d.) heb je professionals nodig om dit uit te zoeken.

Fijn dat precies aangegeven werd welke documenten we aan moesten leveren en in welke volgorde. Het allergrootste pluspunt is het digitale dossier wat wordt aangelegd en waarin je precies zelf kan volgen wat al gebeurd is en wat er nog open staat. Dossier wordt goed bijgehouden door NK en vragen per dossier, app of telefoon worden snel beantwoord.

We hadden ook de module 'verhuizing en verscheping goederen' afgenomen. Ook prima dat we dit gedaan hebben. NK weet ook de juiste mensen op Curacao te benaderen en je ernaar te verwijzen. Een verbeterpunt in deze is dat de communicatie tussen NK en de verhuizer in NL beter mag. In eerste instantie werd ons verteld dat niet al onze spullen in een 40-voets container pasten en dat we wellicht in een later stadium nog een container over moesten laten komen.

Achteraf was dit niet zo en toen onze container op Curacao open ging bleek dat we, inclusief auto en motor, nog heel veel ruimte over hadden en we nog veel meer spullen uit NL hadden kunnen meenemen. Waar NK adviseerde om niet teveel spullen mee te nemen, zeggen emigranten hier dat je zoveel mogelijk mee moet nemen uit NL omdat aanschaf van spullen hier veel duurder is dan in NL. En dat is inderdaad een feit; dit advies zouden mensen van NK ook moeten meegeven aan emigranten.

Resumé: over het algemeen voldoende tevreden over de werkzaamheden van Na Kaminda!

vertrekprocedure, Curaçao

Ik had al een berichtje over jullie diensten naar facebook gestuurd maar ik doe het graag ook via deze website

Dankzij de zeer professionele en vlotte hulp van Na Kaminda met uitschrijven Curacao en inschrijven Nederland heb ik heel snel de nodige documenten kunnen regelen. Al mijn vragen aan hun werden altijd vlot beantwoord, zelfs tot laat in de avond, en wist ik steeds waar ik aan toe was. Ik ben hun zeer dankbaar dat ik nu al mijn papieren in handen heb.

emigratie + bedrijfsoprichting, Curaçao

Deskundig bedrijf, goed beveiligd webportaal, uitstekende service, enkel het transport van de meubels was een grote ramp. Alles kapot, maar dankzij de deskundigheid van dit bedrijf hebben we alles vergoed gekregen. Staan volledig aan jouw kant, u hoeft niks meer te doen. Al het papierwerk nemen zij over. Emigratie is vlekkeloos verlopen. Kortom een aanrader!

vertrekprocedure, Curaçao

De service die ik heb ontvangen van Na Kaminda is echt uitmuntend!! Het goede gesprek en advies, de snelheid van handelen, de informatie mbt de updates, echt alles is buitengewoon goed en voorspoedig verlopen waarvoor hartelijk dank. Ik kan me geen verbeterpunt meer voorstellen mbt uw dienstverlening, keep up the good work!

emigratie, Curaçao

Toen ik besloten had te emigreren naar Curaçao kwam ik erachter dat daar nogal wat bij komt kijken. Ik kwam terecht bij Na Kaminda en heb een bericht gestuurd. Zeer netjes werd ik opgebeld om een en ander te bespreken. Toen ik de keuze heb gemaakt Na Kaminda mij te helpen heb ik daar nooit spijt van gehad. Elke vraag werd netjes en snel beantwoord, zowel op de mail als telefonisch en op de whatsapp. Ik ben Na Kaminda zeer erkentelijk en raad ook zeker andere mensen aan om het bedrijf in te schakelen bij emigratie.

vertrekprocedure, Curaçao

U heeft ons zeer professioneel en adequaat geholpen met het uitschrijven van mijn moeder op Curacao. Dank u wel hiervoor.

vertrekprocedure, Curaçao

Voor mij kwam Na Kaminda als een godsgeschenk: ben alleenstaand, lijd aan een vervelende aandoening waardoor dingen als in de rij staan, zelfstandig op pad gaan, etc. praktisch onmogelijk zijn. Er komt nogal wat bij kijken als je besluit na een heleboel tropenjaren weer terug te gaan naar Nederland.
Lang voordat ik uiteindelijk vertrok had ik al wat informatie opgedaan bij Na Kaminda. Dit ging op een vriendelijke, adequate manier.
Toen het eenmaal zover was - eindelijk dat huis verkocht! - ben ik op een heel plezierige manier 'het eiland af geholpen'.
Na het aandragen van de benodigde stukken kon ik eigenlijk gewoon achterover leunen. Ik kan het iedereen aanraden: zelfs als je vlot ter been bent en over genoeg energie beschikt is het ook (of juist) op Curacao een kwestie van de juiste mensen kennen. Zo niet, dan beland je vaak keer op keer weer achter in de rij. Bedankt!

emigratie, Curaçao

Toen wij serieus overwogen naar Curacao te emigreren, hebben wij getracht ons zelf te informeren op allerlei sites echter dit was een wirwar van vele onduidelijke zaken. Via Google kwamen we bij Na Kaminda uit en hebben telefonisch contact gehad en een duidelijke uitleg gekregen over wat zij allemaal voor ons konden betekenen. Achteraf realiseer je je pas hoeveel dat waard is geweest. We zijn stap voor stap op de hoogte gesteld en altijd zeer vriendelijk en professioneel geholpen. Zowel de voorbereidingen als de verhuizing en alle dingen die je daarna nog op Curacao moet regelen, werden voortreffelijk begeleid. Het is heel duidelijk dat Na Kaminda jarenlange ervaring heeft op dit gebied en wij kunnen een ieder aanraden van hun diensten gebruik te maken.
Na Kaminda, hartelijk dank.

emigratie + bedrijfsoprichting, Bonaire

'Vertrek.NL' - beursspecial uitgave, emigratiebeurs febr. 2018
Annick Leclerq vertrok begin 2018 samen met haar echtgenoot vanuit België naar Bonaire.

Annick: “Na Kaminda heeft ons bijgestaan in de aanvraag voor onze verblijfsvergunningen. Zij hebben dit gehele traject van A tot Z uitgevoerd, evenals de vestiging van onze lokale vennootschap.

Omdat de lokale wetgeving voor immigratie van vreemdelingen net aan het veranderen was werd het – zeker voor niet-Nederlanders – haast onmogelijk om door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig kon Na Kaminda ons vlot door de hele situatie heen loodsen.

Wij hebben de begeleiding van Na Kaminda als erg goed ervaren, ze weten echt waar ze mee bezig zijn. Door deze begeleiding kregen we zelf een goed inzicht in alle lokale juridische zaken, dit helpt natuurlijk weer bij de afhandeling van aanvragen. Ook over het contact met Na Kaminda ben ik zeer te spreken. Ze werken erg gestructureerd en georganiseerd, zijn beschikbaar, flexibel en reageren heel snel op vragen en e-mails. Dat is wel zo fijn.” | bekijk het originele artikel

emigratie + bedrijfsoprichting, Curaçao

'Vertrek.NL' - beursspecial uitgave, emigratiebeurs febr. 2018
Victor en Liesbeth Hogendoorn zetten eind 2017 de stap om te emigreren naar Curaçao.
Liesbeth vertelt:

“Na Kaminda heeft onze bedrijfsoprichting verzorgd en het hele papiertraject uit handen genomen. Naast een persoonlijk gesprek waarbij kritische vragen werden gesteld, konden we ook online terecht in onze eigen inlogomgeving op de website. Daar werd exact bijgehouden wat er al geregeld was en wat nog gedaan moest worden. Zo kun je niets vergeten. Na Kaminda houdt zeer nauw contact via telefoon en e-mail om niets aan het toeval over te laten.

Wij hebben ervoor gekozen om ook onze verhuizing en het transport van onze container via Na Kaminda te laten verlopen. Ze zaten er bovenop en hebben ervoor gezorgd dat alles goed werd afgehandeld. Alles wat er kwam kijken bij het opzetten van ons eigen bedrijf op Curaçao heeft Na Kaminda voor ons geregeld, van notaris tot de inschrijving bij de KvK. Samen konden wij direct de juiste wegen bewandelen om de nodige documenten bij elkaar te krijgen. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook veel ergernis en uiteindelijk ook geld.
Mijn moeder van 78 is met ons meeverhuisd, en dat is toch een extra zorg. Na Kaminda kon ons de juiste adviezen geven voor wat betreft de zorg voor haar. Ook konden ze ons helpen bij kleinere zaken. Zo hebben wij bijvoorbeeld via Na Kaminda tijdelijk meubilair en huisraad kunnen huren tot onze eigen spullen zullen arriveren.

Voor iedereen die al genoeg te regelen heeft en zo soepel mogelijk een emigratie wil gaan ondernemen, zou ik echt aanraden om daar wat extra geld aan te spenderen door het inhuren van Na Kaminda. Zij geven duidelijk aan wat te doen en waar je op moet letten. Vergeet niet dat een betrouwbaar aanspreekpunt voor vragen enorm waardevol is in deze stressvolle periode" | bekijk het originele artikel

emigratie, Curaçao

Compleet verrast was ik toen ik binnen een uur gebeld werd, nadat ik op de website mijn gegevens heb ingevuld. Ik voelde me direct serieus genomen en er werd goed gevraagd naar onze privé situatie en wat onze wensen waren. Vanaf het begin was het duidelijk wat er precies van mijn vriendin en mij werd verwacht. Er is een helder online systeem waar je precies de voortgang kunt volgen. Nadat alle formulieren verzameld en geüpload waren is de vergunning aangevraagd. Binnen enkele weken was het besluit genomen en was onze aanvraag in één keer geaccepteerd. Bij aankomst op Curaçao werd er binnen 5 minuten een stempel gezet in ons paspoort en is alles voorspoedig gelopen. Hartelijk dank voor de fijne samenwerking.

emigratie + bedrijfsoprichting, Bonaire

Ik ben echt tevreden over de dienstverlening. Vlot contact, snelle respons, je geeft vertrouwen en zorgt dat alles binnen de timeline klaar geraakt. Ik zie niet onmiddellijk iets wat kan verbeterd worden.

emigratie, Curaçao

In eerste instantie twijfelde ik of ik gebruik moest maken van Na Kaminda of dat ik alles (zoals bijvoorbeeld de Verklaring van Rechtswege) zelf zou regelen. Achteraf ben ik heel blij dat ik hiervoor Na Kaminda heb ingeschakeld. Ze hebben veel kennis over Curacao en een goed en overzichtelijk systeem waarmee precies duidelijk is wat je moet doen en wat je hebt gedaan. Binnen 2 maanden was hierdoor mijn verklaring zonder problemen geregeld. 
Ik ben op dit moment alles aan het voorbereiden voor Curacao (ik vertrek over ruim een maand) en hier helpen ze je ook perfect bij, zoals het helpen bij verzekering, telefoon etc. Altijd erg fijn contact en mijn vragen worden direct en goed beantwoord. Ik kan Na Kaminda dus zeker aanbevelen!

emigratie, Curaçao

Vanaf het Eerste contact met Na Kaminda had ik er een goed gevoel bij .
Ze zijn zeer bekwaam en de manier waarop zij werken is helder en plezierig.
Op elke vraag die ik gesteld heb kreeg ik onmiddellijk een antwoord.
Ook werkt Na Kaminda pro actief, wat vertrouwen geeft.
Inmiddels heb ik mijn VRW beschikking ontvangen en mijn stempel in mijn paspoort;
zodra ik aan mijn definitieve immigratie toe ben neem ik weer contact op met Na Kaminda voor het vervolg.

Nogmaals hartelijk dank voor de super begeleiding.

vertrekprocedure, Curaçao

Wij hebben zeer goede ervaringen na de remigratie. Regelmatig contact gehad en alles doorgesproken. Dossier direct bijgewerkt! We hoefden nergens op te wachten. Toen alle documenten rond waren is de uitschrijving direct geregeld! Gewoon top!! Mochten we wederom zoiets hebben dan is dit het eerste wat we doen.  Groeten Jet en Marco

emigratie, Curaçao

Toen ik in 2016 de beslissing had genomen om daadwerkelijk naar Curaçao te willen emigreren, kwam ik tijdens mijn zoektocht naar bruikbare en vooral betrouwbare informatie op de naam van Na Kaminda. Het eerste (vrijblijvende) telefonische contact verliep prettig en professioneel waarna ik al gauw de verdere procedure omtrent de aanvraag van de woon- en werkvergunning aan Na Kaminda uit handen gaf. Gedurende de voorbereiding werd elke vraag en email nog dezelfde dag, en naar tevredenheid, beantwoord. De aanvraag woon- en werkvergunning is inmiddels ingediend bij de Toelatingscommissie Curaçao en ik ben in afwachting van definitieve toekenning. Tot dusverre ben ik zeer te spreken over de dienstverlening van Na Kaminda, een echte aanrader voor een ieder die plannen heeft naar Curaçao te emigreren.

emigratie, Curaçao

Na Kaminda heeft ons gezin steeds met raad en daad bijgestaan, en ook op ingewikkeldere situaties en omstandigheden altijd zeer betrokken gereageerd en hulp geboden. Ik ben zeer tevreden en kan de diensten voor iedereen die overweegt te emigreren aanraden.

remigratie, Curaçao

Nu inmiddels een paar jaar geleden ben ik verhuisd naar Curacao. Jullie service was geweldig en ik zal jullie altijd aanraden bij kennissen en bekenden. Sorry voor de verlate reactie maar moest van mezelf jullie wel een pluimpje geven voor de goede hulp en service.

emigratie, Curaçao

De dienstverlening van Na Kaminda hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij hebben voor het volledige pakket gekozen omdat Na Kaminda goed de weg en regeltjes kent die van groot belang zijn om de emigratie vlot en soepel te laten verlopen. Wij hadden naast de emigratie nog veel meer te regelen dus het was fijn dat dit goed geregeld was.
Zij hebben ons goed geïnformeerd en gaven steeds op tijd aan wanneer ze welke documenten zij van ons nodig hadden. Inmiddels zijn wij enkele weken op curaçao en ook hier was alles tegen verwachting snel verlopen (sédula hadden wij met 3 weken al op zak).
Ook voor het verschepen van onze inboedel heeft Na Kaminda ons in contact gebracht met een geschikte partij die dit tot op heden goed heeft geregeld. Na verwachting zullen wij met 1 à 2 weken onze container en auto weer in ontvangst nemen op curaçao dus ook dit loopt netjes volgens afspraak. Bij vragen of problemen word er altijd snel gereageerd via de mail ook in het weekend dus zou Na Kaminda zeker aanbevelen bij eventuele emigratie plannen. Masha danki Na Kaminda

emigratie, Curaçao

Mijn man had al gebruik gemaakt van de diensten van nakaminda en uit goede ervaring hebben we besloten de emigratie voor mij en mijn kinderen weer via nakaminda te laten verlopen. Door alle goede voorbereidingen is het bij ons zeer snel verlopen. Ik heb bij de immigratie mensen naar huis zien sturen omdat ze dergelijke papieren niet voor elkaar hadden ik was door nakaminda goed voorbereid en had alle juiste documenten bij mij waardoor het een hele snelle procedure is geweest. Ook heeft nakaminda er een beetje druk opgezet omdat het voor een bepaalde datum rond moest zijn wegens vakantie in NL en terugkomst op het eiland dat heeft ontzettend geholpen de beslissing die normaal 6 tot 8 weken kan duren was in mijn geval binnen een week rond. Ik wil nakaminda zeer aanbevelen mocht u van plan zijn te gaan emigreren.

emigratie, Curaçao

Hartelijk dank voor de ondersteuning bij onze emigratie. Wat we erg prettig vonden aan jullie service is de portal waarin we alles konden volgen en waarin we ook op onze tijd onze vragen in konden stellen. De ondersteuning bij het volledig krijgen van de documenten in Nederland was heel prettig en verliep daarmee zeer voorspoedig. En de snelheid van reageren en de communicatiewijze vonden wij erg prettig. Helaas is niet alles vlekkeloos gegaan. Toen we ons wilde inschrijven op Kranshi bleken toch niet alle documenten aanwezig. Uiteindelijk hebben we drie keer uren moeten wachten bij Kranshi met een peuter en een baby voor de inschrijving uiteindelijk in orde was. Gevolg, drie keer veel tijd verloren. Maar nog vervelender, de inboedel die we met het oog op de kerst met de snelle vaart hadden laten verschepen (lees €), hebben we uiteindelijk pas in de tweede week van januari in ontvangst genomen. Dit was nagenoeg gelijk aan de oorspronkelijke (goedkopere) datum. Los van dit bovenstaande zouden wij zeker opnieuw de keuze maken om ons in een emigratieproces te laten begeleiden. Je moet aan zoveel denken en het is fijn om niet alles zelf uit te hoeven zoeken. Ook de aanvraag voor de Sedula scheelde een hoop werk en geld door dit uit te besteden. En zouden we het anderen aanraden, ook absoluut. Wij hadden geen geluk met de inschrijving zelf, maar alles daaromheen was erg goed geregeld.

emigratie, Curaçao

Wij zijn per ongeluk (internet) tegen de website van Nakaminda aangelopen. Na een eerste informatie verzoek werden we keurig gebeld met de vraag wat zij voor ons konden doen. Zij hebben toen het advies gegeven dat omdat we zelf al zo snel naar Curaçao zouden vertrekken het D.I.Y.-pakket te nemen, dus echt een goed advies in plaats van alleen maar geld verdienen. Daarna hebben ze ons super begeleid, ook met de verscheping van onze spullen ( gaan over 14 dagen op de boot). We hebben het hele traject in vogelvlucht doorlopen, dus zonder problemen konden we onze Sedula's op 19 februari in ontvangst nemen. Wij zijn dus heel blij met alle begeleiding en zullen (hebben) anderen hun zeker adviseren.

emigratie, Curaçao

Wij zijn met Na Kaminda in contact gekomen via het internet en het was de beste beslissing die we ooit genomen hebben i.v.m. onze emigratie. Het team van Na Kaminda heeft ons van het begin tot het eind goed en deskundig begeleidt, in woord en daad. Na het eerste contact hebben we nog getwijfeld over het wel of niet inschakelen van Na Kaminda, vanwege de kosten, totdat wij iemand op Curaçao spraken die ook met hen in zee gegaan was en ons het tarief noemde waar Na Kaminda zijn emigratie voor heeft verzorgd. Dit was voor ons het duwtje in de rug om Na Kaminda ook onze emigratie te laten verzorgen. We horen en spreken nu veel mensen die vanwege de kosten besloten hebben hun eigen emigratie te regelen, zij lopen tegen veel problemen aan, van invulling van documenten tot aan onduidelijke wegen welke bewandeld moeten worden om je emigratie te voltooien. Wij hebben deze problemen niet gehad. Na Kaminda heeft alles duidelijk aangeleverd, alle formulieren gecontroleerd, de formulieren opgestuurd naar Curaçao en daar ingediend, zodat wij bij aankomst alleen nog maar de vergunningen, sedula’s etc. op hoefden halen. Zelfs onze boedelverscheping is door Na Kaminda, in combinatie met de verscheper duidelijk en helder geregeld en zelfs goedkoper uitgevallen dan de offerte die wij aangevraagd hadden bij een vervoerder. Onze inboedel komt precies aan als wij onze verblijfspapieren hebben gekregen en zo wordt vermeden dat wij hoge stallingskosten van onze container moeten betalen op Curaçao. Ik kan niets anders zeggen dan; lof, lof, lof, en als je van plan bent de grote stap te wagen is er geen betere instantie dan Na Kaminda, om dit voor jou te regelen. Wij hebben één van hen ook persoonlijk ontmoet op Curaçao en zullen zeker met hem in contact blijven zodat hij, als hij weer eens op het eiland is, gezellig bij ons een kopje koffie kan komen drinken, in ons nieuwe paradijsje op een paradijselijk eiland.

vertrekprocedure, Curaçao

Na Kaminda heeft me fantastisch geholpen met mijn uitschrijving in Curaçao, terwijl ik in Nederland verbleef. Ik hoefde alleen een paar stukken bij hen aan te leveren, de rest deden zij. Ze werken bovendien heel proactief; zo werd ik bijvoorbeeld ook kosteloos geholpen bij mijn belastingaangiften en verzekering, terwijl ik daar zelf niet eens om had gevraagd. Na Kaminda krijgt van mij een tien voor haar dienstverlening!

emigratie, Curaçao

Mijn vrouw en ik hebben gebruik gemaakt van de diensten van Nakaminda omdat wij niet thuis waren met de werkwijze die men moet volgen bij emigratie. Bovendien zagen wij in dat ons de tijd zou ontbreken om met allerhande paperassen naar instanties te gaan. Wanneer ons huis zou zijn verkocht dan zouden wij zo snel mogelijk de overstap willen maken. Voor bepaalde zaken, zoals een huis kopen, een bankrekening openen en het inklaren van de verhuiscontainer gaat eenvoudiger als je bent ingeschreven op het eiland. Om te zien hoe ver het emigratie proces is gevorderd kun je op eenvoudige wijze inloggen in het CMS van Nakaminda - ook was er op gezette tijden telefonisch contact. Het was bijzonder prettig te ervaren dat we ook met vragen op allerlei andere vlakken contact konden zoeken, deze werden altijd beantwoord. Als we het over zouden moeten doen dan zouden wij weer voor Nakaminda kiezen.

emigratie, Curaçao

Toen wij graag wouden gaan werken op Curaçao hadden wij geen idee hoe wij een werkvergunning moesten verkrijgen. Toen kwamen wij op de site van Na Kaminda terecht. Hier hebben wij informatie opgevraagd en uiteindelijk hebben wij gekozen voor de DIY (do-it-yourself) optie. In deze optie begeleid Na Kaminda je door de vereiste documenten op een rijtje te zetten, te controleren en eventueel tips te geven voor wat handig is. Eenmaal dit te hebben verzameld door (zeer prettig) mail en telefoon-contact zijn wij met een zeker gevoel vertrokken. Eenmaal op het eiland konden wij hun gewoon bellen via ons Curaçaose nummer wat wij ook via hun hebben verkregen (top!) en kwamen wij in het appartement aan dat wij via hun tussen contact nu huren. (Alweer helemaal super!) We hebben onze aanvraag ingediend en deze is direct goedgekeurd. Beter kunnen wij het ons niet wensen. Na Kaminda heeft voor ons heel veel betekend en wij zijn ze dan ook heel erg dankbaar voor alles! Bedankt Na Kaminda wij zullen jullie zeker aanraden!

emigratie + bedrijfsoprichting, Curaçao

Wij zijn zeer te spreken over de hulp die wij hebben gekregen van Na Kaminda bij onze emigratie van Nederland naar Curaçao. Op alle vragen kregen wij steeds een duidelijk antwoord en Na Kaminda houdt een strakke vinger aan de pols als het gaat om de juiste documentatie die je hier nodig hebt. Wij hadden hier zelf niet uitgekomen. Daarnaast heeft de hulp van Na Kaminda bij de oprichting van ons bedrijf op Curaçao de zaken zeer bespoedigd en dat had ons anders vele maanden gekost. Wij kunnen iedereen die van plan is om naar de antillen te verhuizen de hulp van Na Kaminda aanraden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en lopen de zaken vlot door. Dank je wel!

emigratie, Curaçao

Na Kaminda heeft ons enorm goed geholpen met traject in verband met onze aanvraag. Nadien hebben we hen opnieuw gevraagd ons te helpen met het verhuizen van onze goederen en wat daarbij komt kijken. Opnieuw zijn wij zeer goed geholpen. Snelle reacties op vragen en opmerkingen. De transporteur waar Na Kaminda ons mee in verbinding heeft gebracht is ook een ervaren bedrijf waar vriendelijke, behulpzame mensen werkzaam zijn. Tevens kregen wij goede adviezen met betrekking tot verzekeringen en het uitschrijven bij de gemeente in onze woonplaats en het inschrijven op Curaçao. Waardevolle info!! Kortom: ook nu weer complimenten voor de perfecte dienstverlening van Na Kaminda.

emigratie + bedrijfsoprichting, Curaçao

Zeer intensieve begeleiding, zelfs als je prive voor de DIY optie hebt gekozen. Ook diende er in mijn geval zakelijk een bedrijfsoprichting op Curaçao te geschieden. Het is wel duidelijk dat er voor een lange termijns strategie is gekozen door Na Kaminda. Dat wil zeggen dat zij pas tevreden zijn als de klant alles heeft begrepen wat als gevolg heeft dat een klant terugkomt of refereert indien een ander vraagt om hulp aangaande emmigreren of buitenlandse bedrijfsoprichting. Helaas word lange termijn door veel andere bedrijven in alle branches vergeten. Toppers!

emigratie, Bonaire

Het was een hele geruststelling dat er een emigratiebureau bestaat als Na Kaminda. Met het handige CMS systeem worden alle afspraken, het aanschaffen van de benodigde documenten, etc. bijgehouden. Je kan zien wat er nog nodig is om de emigratie rond te krijgen. Voor eventuele vragen kan je bellen of mailen. Ik zit nu bijna twee maanden op Bonaire. Wacht nog wel op mijn inboedel, maar ik geloof dat dat ook goed zal verlopen. Het is echt een aanrader om de hulp in te roepen van Na Kaminda. Succes met het emigreren!

vertrekprocedure, Curaçao

Na Kaminda is een super bedrijf die alles met 100% inzet doen en soms nog wel meer. Ze hebben mijn uitschrijving in Curaçao heel serieus, goed en snel behandelt. Ze weten hoe de andere instellingen werken en doen hun uiterste best om jou zo snel mogelijk te helpen. Ook houden ze alles netjes bij en reageren ze snel en uitgebreid op vragen. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat er gebeurd en hoelang het gaat duren. Het fijne is dat ze in Nederland en in Curaçao contactpersonen hebben die hun werk goed doen. Ik wil Na Kaminda bedanken voor hun goede hulp bij mijn uitschrijfproces en belastingteruggave van Curaçao!! Zonder jullie was het niet gelukt en had ik het geld nog steeds niet ontvangen!

emigratie, Curaçao

Wij zijn erg blij met ons besluit om Na Kaminda in te schakelen voor het regelen van de aanvraag voor onze vergunning. Wij zijn gedurende het gehele proces goed begeleid. Niets was teveel. Elk telefoontje of mail werd vrijwel per omgaande beantwoord, geen vraag was teveel. En wat we ook zeer aangenaam vonden was het meedenken daar waar nodig. Ook is alles in het werk gesteld dat wij, toen we voor een maand op Curaçao waren, onze vergunning konden ophalen. Uit alles is naar voren gekomen hoe kundig en op de hoogte Na Kaminda is. Zaken die je zelf niet kunt weten, zeker niet als je het vanuit Nederland allemaal moet regelen. Kortom heel hartelijk dank voor jullie uitstekende begeleiding en ondersteuning.

emigratie, Curaçao

Wij hebben nooit een seconde spijt gehad dat we jullie hebben ingeschakeld. Elke vraag, elke email, alles werd meteen en uitgebreid beantwoord. Onze woon- en werkvergunning waren tot in de puntjes geregeld en ook tijdens onze vakantie op Curaçao heeft Na Kaminda op eigen initiatief contact met ons gehouden. Wij hebben nu Na Kaminda ingeschakeld voor het zoeken naar een passende woning. Wij hebben er alle vertrouwen in! Onze contactpersoon is betrouwbaar, accuraat en weet op elke vraag die wij hadden een antwoord. Dank daarvoor!!!

emigratie, Bonaire

Een jaar werken op Bonaire en het daarmee samenhangend (hoewel "binnen Nederland") moeten emigreren levert toch veel vragen en "gedoe" op. Na Kaminda heeft mij daarin uitstekend ondersteund. In het begin een telefoongesprek waarin duidelijk werd verteld wat er allemaal moet gebeuren en wie (betrokkene, werkgever, anderen), wat moet doen. De rolverdeling was duidelijk, ook de ondersteunende rol van Na Kaminda. De voortgang van het proces was vervolgens goed via het digitale dossier te volgen. Daar waar niet iedereen tijdig deed wat van hem/haar werd verwacht, kwam Na Kaminda "in de lucht", niet vervelend maar wel duidelijk. Ook als iets niet tijdig kon zoals zou moeten, bood Na Kaminda alternatieven, waarbij haar deskundigheid bleek en haar goede contacten met lokale autoriteiten. Kortom, Na Kaminda: deskundig, adequaat, transparant, resultaatgericht, prettig! Aan te bevelen!.

emigratie, Curaçao

Na Kaminda hebben wij in de arm genomen toen wij nog dachten dat we ze eigenlijk niet nodig zouden hebben, we zijn erg blij dat we dat toen toch hebben gedaan! Emigreren is onder andere alle zekerheden onzeker maken, alles loslaten wat vertrouwd is. Één zekerheid te hebben is zó fijn, Na Kaminda zorgt voor de papierwinkel, op tijd en accuraat. Ook bij zaken die niet standaard zijn, bijvoorbeeld een kind dat in Nederland ontheven is uit de leerplicht Curaçao binnen krijgen zonder het kind naar school te laten gaan... dat is bijna toveren! Dat hadden wij, zoals zoveel, niet voor elkaar gekregen zonder hulp. Emigreren is heel veel rompslomp in één klap bij elkaar laten komen zodat een puzzel van vele stukjes ineens in elkaar valt, dat lukt je niet als leek, Na Kaminda kan dat als geen ander! Na Kaminda levert op maat, vriendelijk, betrokken, kundig en broodnodig!

emigratie, Curaçao

Wij kunnen iedereen aanraden die emigratieplannen heeft om de hulp van Na Kaminda in te schakelen. Deze organisatie neemt heel veel papier en regelwerk uit handen en kent de wetten en regels van Curaçao, zij regelen alles van A t/m Z. Wij hebben zelf ook geprobeerd om zelf dingen te regelen maar alles duurt weken, echt 3 a 5 weken voor iets is normaal en die tijd heb je niet als je in Nederland woont. Vergunningen duurt maanden, wetten die wij niet kennen, kent Na Kaminda wel. Op Curaçao wil iedereen je helpen, maar eerst betalen. Het is goed bedoelt, maar of jij er baat bij hebt interesseert ze niet. Ook makelaars werken zo, wij hadden een probleem met hem en dat heeft Na Kaminda opgelost voor ons. Zelf alles regelen lukt je gewoon niet, te veel tijd en geld en je kent de wetten niet, die zijn toch anders dan in Nederland. Na Kaminda heeft een afdeling op Curaçao, daar word alles geregeld voor je, zij werken samen met de afdeling in Nederland. Ons advies, laat Na Kaminda alles regelen, dan komt alles goed en kan je zelf alles in Nederland regelen om je emigratie rustig voor te bereiden.

emigratie, Bonaire

Met Na Kaminda kwamen wij in contact nadat wij de Emigratiebeurs 2014 in Houten hadden bezocht. Aangezien wij plannen hadden om te gaan emigreren naar Bonaire hebben wij een afspraak gemaakt voor een intakegesprek om te kijken wat Na Kaminda voor ons zou kunnen betekenen. De afspraak kon spoedig worden gemaakt. Men nam ruim de tijd om ons in te lichten wat er allemaal komt kijken bij een emigratie. In eerste instantie hadden wij, toen onze plannen eenmaal vast stonden, besloten om zelf de emigratie te regelen, wij hadden tenslotte geen 'ingewikkelde zaken' te regelen (geen verscheping van inboedel, geen kinderen waar scholen e.d. voor geregeld moesten worden en wij waren maar met z'n tweeën en hadden al regelmatig contact met bekenden op Bonaire). Echter, de situatie m.b.t. emigratiezaken veranderd voortdurend op Bonaire en al snel kwamen wij erachter dat niet iedereen op de hoogte is van de juiste informatie. Uiteindelijk zijn wij heel blij toch Na Kaminda ingeschakeld te hebben en ons te laten begeleiden bij de emigratie; er komt zoveel op je af, naast het feit dat je in NL een hoop moet regelen, zorgt Na Kaminda ervoor dat alle juiste formulieren opgevraagd worden en houden ze een perfect en overzichtelijk online systeem bij, waar je kunt zien wat er nog nodig is en wat inmiddels 'afgevinkt' kan worden. De adviezen, tips en gesprekken hebben ervoor gezorgd dat de stress verminderd werd en dat je wist dat de zaken op orde waren. Na Kaminda heeft ons zeer goed begeleid en zelfs bij aankomst en de periode na aankomst hielden zij contact om te informeren of alles goed ging. Het is het dubbel en dwars waard geweest om niet 'eigenwijs' te zijn en te denken dat je het zelf wel even regelt; er zijn altijd zaken waar je geen weet van hebt of die weer veranderd zijn. Kortom, wij zijn blij Na Kaminda ingeschakeld te hebben.

emigratie, Curaçao

Na het besluit genomen te hebben om te emigreren naar Curaçao, ben ik op internet op zoek gegaan naar een emigratiebureau die mij goed zou kunnen helpen hiermee, aangezien dit toch een lastige procedure is en ik niet wist waar ik zou moeten beginnen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik op de site van Na Kaminda uit. Deze zag er goed uit, met duidelijke informatie en goede referenties. Uiteindelijk per mail contact opgenomen met Na Kaminda en werd zeer spoedig terug gebeld. We hebben besproken wat voor soort begeleiding er gewenst was. Ik heb gevraagd naar volledige begeleiding, aangezien ik niet wist hoe en waarmee te beginnen. Er werd duidelijk uitgelegd hoe het vanaf dat moment verder zou gaan lopen en welke stappen en dingen er eerst geregeld zouden moeten worden. En er werd duidelijk en ruim van te voren aangegeven welke stappen er volgde en welke documenten er aangevraagd en opgestuurd moesten worden. Verder wordt er ook een elektronische dossier aangemaakt waarin je alles en duidelijk kunt zien wat er al gebeurd is en wat er nog moet gebeuren. Er werd ook gevraagd of dat het idd allemaal duidelijk is hoe het dossier werkt, en wat er instaat. Dit dossier is een zeer prettig en goed hulpmiddel en geeft je een duidelijk overzicht van hoe je er voor staat. Verder heb ik veel telefonisch contact gehad met Na Kaminda, en dit altijd als zeer prettig en betrouwbaar ervaren. En niets is te veel, ze doen eigenlijk alles wat je vraagt of geven duidelijk advies van waar je eventueel dingen zelf kunt regelen. In mijn geval hebben ze ook voor huisvestiging gezorgd op het eiland. Ze hebben een leuk appartement gevonden voor mij. Om dit zelf vanuit Nederland te doen is moeilijk en niet altijd even betrouwbaar. Mijn begeleiding in Nederland zit er nu bijna op, maar als ik dadelijk op Curaçao ben staan ze weer voor mij klaar om de laatste dingen daar nog te regelen. En je kunt er nog altijd terecht voor advies. Al met al ben ik zeer tevreden over Na Kaminda en ze hebben mij goed en deskundig geholpen. En voor degene die nog hulp en begeleiding nodig hebben adviseer ik zeker contact op te nemen met Na Kaminda.

emigratie, Curaçao

Mijn ervaring met Na Kaminda kan ik omschrijven als zeer correct. Uiterst ter zake kundige mensen, bijzonder correct, alle puntjes op de i en -in mijn geval- niet te beroerd om buiten de reguliere gang van zaken de boel toch geregeld te krijgen. Op alle gebieden heeft Na Kaminda connecties en kent men het klappen van de zweep, wat in het geval van Curaçao bijzonder handig is. Ik beveel Na Kaminda van harte aan!

vertrekprocedure, Curaçao

Na een verblijf van anderhalf jaar in Curaçao, wilde onze zoon heel graag naar Nederland terug keren. Omdat de uitschrijvingprocedure een lang traject is, waarbij verschillende stappen ondernomen moeten worden en dit voor hem veel tijd zou gaan kosten, hebben wij Na Kaminda ingeschakeld. Vanaf het eerste moment, het telefonisch contact met Na Kaminda, had ik er een goed gevoel bij. De begeleiding gedurende de hele procedure verliep uitstekend, heel correct, zorgvuldig, maar vooral ook heel snel. Het dossier wat wordt aangemaakt wordt uitstekend bijgehouden zodat je op de hoogte blijft van de zaken die spelen. Daarbij ontvang je ook steeds een mail waarin je up to date blijft over eventuele wijzigingen in het dossier. Maar ik heb vooral ook het telefonische contact als zeer prettig ervaren! Na Kaminda is erg betrokken, belangstellend en duidelijk! Onze zoon is inmiddels weer thuis en de uitschrijving is helemaal afgerond. Alles bij elkaar heeft dat ongeveer 6 weken geduurd. Hij kan zijn leven weer oppakken in Nederland en wij zijn erg blij dat alles keurig is afgehandeld. Wij danken Na Kaminda dan ook voor deze prettige, zorgvuldige dienstverlening! Het was erg fijn dat jullie dit voor ons hebben geregeld. De kosten zijn het zeker waard geweest! Ik kan dit bedrijf dan ook aanraden voor mensen die hun terugkeer naar Nederland voorspoedig willen laten voorlopen. Nogmaals onze dank!

stage, Curaçao

Als student op het HBO besloot ik om een stage te gaan volgen in het buitenland, mijn keuze kwam uit op Curaçao vanwege het heerlijke weer en ik was erg nieuwsgierig naar de cultuur en verschillen op het eiland. Om te zorgen dat ik een goed plekje zou krijgen en alles goed geregeld werd heb ik me aangemeld bij een stagebureau en zij hebben mij verwezen naar Na Kaminda voor de vergunning. Al snel werd er contact met me opgenomen over wat er allemaal geregeld moest worden, hoe de procedure eruit zag, enz. Dit vond ik erg prettig, het was voor mezelf duidelijk wat er moest gebeuren en welke acties er van mij verwacht zouden worden. Ik heb veel contact met Na Kaminda gehad, vooral via de mail. Dit contact verliep altijd goed, er werd snel gereageerd op mijn vragen en ik heb altijd een volledig antwoord terug kunnen krijgen. Het online dossier wat er voor je aangemaakt word werkt erg prettig, je kan hierin goed terug vinden welke documenten je hebt aangeleverd voor het aanvragen van je vergunning en op welke punten je nog actie moet ondernemen. Nu hoef je hier niet alleen zelf op te letten, want wanneer Na Kaminda iets nodig had werd dit duidelijk gevraagd in een mail. Het hele proces voor het verkrijgen van een vergunning is erg rustig verlopen, ik heb me er veel stress mee bespaard door niet zelf mijn vergunning aan te gaan vragen bij de vreemdelingendienst. Het is een prettige ervaring geweest dat ik niet zelf voor mijn vergunning heb hoeven zorgen, Na Kaminda heeft me een stuk zekerheid gegeven dat het allemaal goed zou komen. Zelf zou ik iedereen Na Kaminda aanraden voor het aanvragen van een vergunning of eventuele andere zaken te laten regelen voor een verblijf op Curaçao.

emigratie en bedrijfsoprichting, Curaçao

Medio 2013 namen wij als familie contact op met Na Kaminda voor emigratie naar Curaçao en voor oprichting van ons bedrijf. Zonder Na Kaminda waren wij NOG niet in Curaçao. Zowel in Nederland als op Curaçao zijn wij zeer vakkundig begeleid door Na Kaminda. Het is de organisatie geen moeite teveel om je met raad en daad bij te staan, ongeacht het tijdstip van de dag of de week. Ook denkt Na Kaminda aan alles wat je zelf niet kon verzinnen of aan gedacht hebt. Ik ben Na Kaminda zeer dankbaar voor de hulp.

vertrekprocedure, Curaçao

Mijn hartelijke dank voor de vakkundige en snelle afhandeling van mijn vertrekprocedure!.

emigratie, Curaçao

Ik heb de uitdaging gekregen om in Curaçao bij een kliniek te gaan werken en aldaar medische apparatuur te repareren en te kalibreren. Om te emigreren naar Curaçao en het papierwerk te regelen hebben we de tip gekregen van onze belastingadviseur om Na Kaminda te benaderen. Na een prettig intakegesprek besloot ik om Na Kaminda in de arm te nemen vanwege hun pragmatische aanpak. Na Kaminda heeft in een korte tijd ( c.a. 9 weken ) alles op de rit gezet om het emigratietraject in werking te zetten en op tijd alles te regelen zodat wij zorgeloos ons met andere zaken konden bezighouden. De samenwerking verliep prima, als er vragen of onduidelijkheden waren kon ik ten alle tijde mailen of bellen. Nu wij ruim 2 maanden op Curaçao zitten besef ik dat Na Kaminda ons een hoop werk uit handen heeft genomen waarvoor mijn dank.

vertrekprocedure, Curaçao

Na Kaminda heeft de uitschrijving en vertrekprocedure bij het verlaten van Curaçao op een uitstekende wijze verzorgd. We hebben altijd spoedig antwoord gekregen op al onze vragen. Alle processen worden tijdig afgerond. Ik zou dit bedrijf zeker aanraden.

vertrekprocedure, Curaçao

Na Kaminda heeft op een voortreffelijke wijze de remigratie van een vriend van me verzorgd. Het ging hier om een ingewikkeld geval waar veel ambtelijke instanties bij betrokken waren. Emigratiedienst, burgerlijke stand, belastingdienst, verzekering en voogdijraad om er maar een paar te noemen. Het werd allemaal op een zeer efficiënte en voortvarende manier aangepakt. Die efficiëntie komt ook terug in het 'Client Management System' dat wordt gehanteerd. Daarin is volstrekt helder te zien wat er gebeurd is, wat er nog gedaan moet worden, en op welk moment. Verder was de vriendelijke, persoonlijke begeleiding uitstekend. Bij de minste problemen werd er snel telefonisch contact opgenomen om dit op te lossen. Als ik een cijfer zou moeten geven op de schaal van tien, dan zeg ik negen.

vertrekprocedure, Curaçao

Na Kaminda heeft de ingewikkelde situatie rond mijn broer tot nu toe geweldig opgepakt. Ik ga er vanuit dat dat de rest net zo goed verloopt en ik volgende week mijn broer kan ophalen van Schiphol.

emigratie, Curaçao

Ik ben erg te spreken over de diensten van Na Kaminda. Ik kwam er zelf allemaal niet uit en heb geen spijt dat ik Na Kaminda heb ingezet. Wat ik ontzettend prettig vind is dat Na Kaminda heel goed bereikbaar is, zowel telefonisch als via de mail. Ook vond ik het fijn dat ik werd gebeld met de vraag of ik het dossier begreep en er uit kwam. Verder was het prettig dat wanneer ik belde met vragen geduldig alles werd uitgelegd en er de tijd voor genomen werd. Daarnaast vind het persoonlijke dossier dat aangemaakt wordt erg helder en prettig werken.

vertrekprocedure, Curaçao

Inmiddels was ik al een paar maanden in NL en had voor mijn ziektekostenverzekering een uitschrijving Curaçao nodig. De procedure belastingaangifte heb ik aan Na Kaminda overgelaten. Zij hebben, voordat ik de opdracht aan hen gaf, zonder enige moeite geholpen met de vragen die ik had over uitschrijving Curaçao. Zij doen hun uiterste best (en zijn punctueel) om alles zsm voor elkaar te krijgen. In mijn geval hoefde ik maar een paar dagen te wachten voordat aangifte 2 belastingjaren een feit waren en ik de terugkomafspraak voor de belastingdienst in handen had. Een betere, snellere service kan ik van een bedrijf niet wensen. Dank jullie wel!

stage, Curaçao

Voor mijn stage op Curaçao heeft Na Kaminda mijn stagevergunning geregeld. Om al het papierwerk bij elkaar te krijgen dat nodig was voor de aanvraag was nogal tijdrovend en een hoop werk. Maar Na Kaminda was altijd telefonisch bereikbaar voor vraag en uitleg, zelf belden zij zelf regelmatig om na te vragen hoe de zaken ervoor stonden. Nadat ik al het papierwerk in Nederland bij elkaar had hebben zij het overgenomen en de aanvraag doorgestuurd naar Curaçao. Ze geven echt een gevoel van professionaliteit en veiligheid, dit omdat ze altijd klaar staan bij vragen en nood. Zelfs nu op stage, ver weg van huis, weet ik dat ik altijd bij hen kan aankloppen! voor welke reden dan ook. Het is een extra service die ik niet had verwacht maar dat is wel wat Na Kaminda zo sterk maakt. Een steun in de rug, en met een gerust gevoel op reis. Dat is Na Kaminda.

huisvesting, Curaçao

Hoi ik ben delphina en ik hep een huis gehuurt fia nakaminda in curacao en dat is goed bevalen en als er iets is kan je ze altijd bellen en dat weet ik uit ervaring en het is een goede makelaar en erg aardig voor ik naar curacao ging had ik hem un paar keer aan de telfoon wand ik deed het steeds niet goed als ik een formulier moest in vullen en dan belde ze me weer hahahaha ik dacht weer un keert maar dat was de zenuw ik ging voor het eerst un half jaar weg maar daar hadde ze respect voor en daar om zijn goed ik hoop dat de mensen de zelfde goede ervaring hebben als ik dat hep. Het is un mooi huis en wat ik belangrijk vint het bed slaapt goed en als je geen auto hep de bus stop vlak bij en het zijn heelle liefe mensen en het is rustig vat wil je nog meer dit was mijn ver haal.

vertrekprocedure, Curaçao

Zodra je bekend maakt aan mensen om je heen dat je remigreert naar Nederland komen de reacties los! "Ga eerst naar emigratie... Het allerbelangrijkste!" "Het gaat minstens een half jaar duren en je staat dagen in de rij bij de diverse instanties.." "Je moet 12 stempels halen ," Door al deze reacties zakt je de moed in de schoenen. Al snel hoorde ik dat Na Kaminda bestond. Al binnen een uur na het sturen van mijn mail een reactie van de eigenaar! Hij stelde me helemaal gerust en heeft ons het hele traject begeleid. We hebben uiteindelijk nergens in de rij gestaan want dit regelde zijn bedrijf. Zonder stress, duidelijke instructies en een overzichtelijk traject. Met veel plezier hebben we samen met Na Kaminda onze remigratie geregeld. Dit alles voor een relatief klein bedrag! Mede door de goede organisatie was ook de inschrijving in Nederland snel geregeld. Na Kaminda heeft bij ons gezorgd voor een zeer ontspannen verhuizing. Want als je een lange tijd elders woont is het een belangrijke zaak dat je verhuizing niet wordt verziekt door vervelende papierhandel en ellenlange rijen bij de diverse instanties. Wij willen Na Kaminda en het team nogmaals bedanken voor de fantastische samenwerking!".

vertrekprocedure, Curaçao

Wij zijn heel erg tevreden over hoe u, met uw medewerkers, onze uitschrijving heeft verzorgd. U heeft de, soms moeilijke kwesties, energiek aangepakt en tot een goed einde gebracht".

emigratie en bedrijfsoprichting, Curaçao

Onze ervaring met na kaminda is goed. We zijn tijdens onze voorbereiding goed geholpen. Na Kaminda is een aanrader voor de mensen die emigratie plannen hebben".

emigratie, Curaçao

Nadat ik definitief besloten had om te emigreren naar Curaçao stond ik voor de keuze om dit zelf te regelen of uit te besteden. Diverse sites op internet vertellen je dat dit een proces is dat je makkelijk zelf kan doen aan de hand van een bepaalde door hen aangeboden stappenplan. Niets is minder waar. Ik heb inmiddels ervaren dat een emigratieproces een vak apart is, een vak waar expertise en ervaring een noodzakelijk kwaad is. Curaçao heeft zo zijn eigen regels waar het als buitenstaander zonder ervaring niet eenvoudig is een weg in te vinden. Emigreren is een grote stap in je leven en dat wil je goed geregeld hebben zonder frustraties, irritaties en allerlei beren op de weg. Via een vriend heb ik contact opgenomen met Na Kaminda. En hier heb ik vanaf het eerste contact geen moment spijt van gehad. Vanaf de start tot het eind wordt je stap voor stap intensief begeleid en weet je precies waar je aan toe bent. Alles wordt digitaal opgeslagen en elke stap in het proces kan je online in een eigen beveiligde omgeving volgen. Er zijn geen verborgen kosten en duidelijkheid staat bij Na Kaminda voorop. Zelden heb ik een organisatie meegemaakt die zo goed en snel schakelt als Na Kaminda. Alle vragen die ik had, gedurende het hele proces, worden vrijwel direct beantwoord. Als ik het opnieuw zou moeten doen dan zou ik Na Kaminda zeker weer inschakelen.

vertrekprocedure, Curaçao

Ik heb Na Kaminda als zeer prettig ervaren. Overzichtelijke CMS site voor alle documenten en wat de status is van de diverse werkzaamheden. Vriendelijk en aan één woord genoeg hebben. Voor mijn uitschrijving uit Curaçao waren ze duidelijk, snel en efficiënt. Een aanrader als je jezelf niet kunt uitschrijven.

emigratie, Curaçao

Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening van Na Kaminda. Vooral het persoonlijke contact heb ik al zeer prettig ervaren. Emigreren is tijdrovend en het is dan ook een bijzonder drukke periode geweest. Het is dan fijn als iemand met je meedenkt en verstand heeft van de lokale gebruiken. Op deze manier had ik genoeg tijd om afscheid van mijn geliefden te nemen.

emigratie, Curaçao

Ik heb Na Kaminda als zeer betrokken en professioneel ervaren. Er komt veel kijken bij de papierwinkel en het is heel prettig om een derde partij te hebben die jouw belangen behartigt en je wijst op zaken die je wellicht over het hoofd ziet.

emigratie + bedrijfsoprichting, Bonaire

Wij zijn in juli 2012 naar Bonaire verhuisd vanuit Nederland. Aangezien wij in Nederland een erg druk leven hadden met beiden een drukke baan en 3 kinderen, hebben we besloten om onze 'emigratie' te laten regelen door Na Kaminda. Wij zijn erg tevreden over hoe dit is gedaan. We hebben gemerkt dat zaken regelen hier op het eiland erg moeizaam gaat en vaak vertraging oploopt, om allerlei onverklaarbare redenen. Door de tussenkomst van Na Kaminda is ons een hoop ellende bespaard gebleven. Ook de oprichting van ons bedrijf ging bij aankomst bijzonder gemakkelijk, hoewel dit een ontzettend lastig en traag verlopend voortraject is geweest. Hier hebben wij dan ook veel voor moeten betalen, waar het bedrijf Na Kaminda op zich niet veel aan heeft kunnen doen. Uiteindelijk hebben we best een aardig bedrag moeten investeren, maar onze zaken waren binnen 3 weken na aankomst geregeld. Dit was het zeker waard. Een aanrader dus!

vertrekprocedure, Curaçao

Ik was voor 3,5 jaar geëmigreerd naar Curaçao, naar omstandigheden ben ik weer naar NL terug gekomen. Doordat de uitschrijving op Curaçao mij te lang duurde heb ik Na Kaminda gemaild of zij mij konden helpen met mijn uitschrijving en dat deden ze. Mijn ervaring met Na Kaminda is erg goed verlopen. We hadden duidelijke communicatie zowel via de telefoon en mail. Ze hadden volle begrip van mijn situatie dus ze begrepen me heel duidelijk. De prive site die ze hebben is heel overzichtelijk en duidelijk alleen raad ik wel aan om alles goed te controleren en als er iets mis is gelijk te melden. Voor de rest ben ik echt heel tevreden over hun klantvriendelijkheid!!!!!! In totaal ben ik ongeveer 3 maanden bezig geweest totdat alles rond was, maar dat wist ik al van te voren dat het zou duren. Dus heb ik niks op te merken kan alleen maar zeggen dat ze alles heel goed voor elkaar hebben! Na Kaminda is een aanrader als je hulp wilt hebben!!!!

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?