Ga direct naar inhoud
NL EN

Begeleiding

Persoonlijke begeleiding en gericht advies

wat niet werkt
Jarenlang hebben wij op regelmatige basis workshops en seminars gegeven, in Nederland en op het eiland. Dit werkte voor veel mensen niet optimaal, zo bleek vaak achteraf. Wij hebben hiervan geleerd en doen dit daarom al geruime tijd niet meer. Wij geloven om die reden niet in seminars of bijeenkomsten waarbij men wordt overladen met (ongerichte) informatie die er op dat moment niet toe doet, vaak achterhaald is of in het specifieke geval nét niet van toepassing blijkt. Kortom, zonde van de tijd, zonde van het geld en ook door de recentelijke Corona ontwikkelingen niet verstandig!

wat wel werkt
Bij Na Kaminda ontvangt u stapsgewijs en gedurende het gehele proces persoonlijke begeleiding en toegepast advies voor alle afzonderlijke onderdelen; zowel vóór vertrek als ná aankomst - uitgebreid maar vooral in overeenstemming met uw persoonlijke situatie. Persoonlijk contact blijft ten alle tijden een belangrijke voorwaarde, niet in een groep maar één op één; per slot duurt een emigratieproces zeker 2-4 maanden of zelfs langer. Wij geloven in praktische begeleiding en bruikbare adviezen die passen bij uw omstandigheden; dat is nuttig en onmiddellijk toepasbaar.

En vragen over onderwerpen die niet tot onze dienstverlening behoren . . . . ??
Ons uitgangspunt is dat wij onze klanten gedurende het proces ook graag helpen bij vragen die niet tot onze vaste dienstverlening behoren - zonder extra kosten. Omdat wij een breed netwerk hebben op de Caribische eilanden kunnen wij u op vele vlakken adviseren of verder helpen, zoals de school, leerbegeleiding of de crèche voor uw kinderen, het huren van een auto, etc.

Bent u nog niet zover en slechts in basis oriënterend dan bieden wij een aantal alternatieve opties:

Persoonlijk consult

Tijdens een persoonlijk consultancy-gesprek verstrekken wij u advies en tips in welke volgorde uw vertrek voor te bereiden, na een korte intake verhelderen wij mogelijke knelpunten waarmee rekening te houden etc. Ongeacht of dit gaat over uw vergunningen, een bedrijfsvestiging, de boedelverscheping of een combinatie van wensen.

Voor een persoonlijk adviesgesprek, hetgeen niet in alle gevallen noodzakelijk is, berekenen wij u vooraf een vast bedrag om de kosten van de geïnvesteerde tijd te dekken. Indien wij daarna daadwerkelijk voor u aan het werk gaan worden de betaalde consultancy-kosten naar rato bij u in mindering gebracht.

Starterspakket voor de 'aspirant emigrant'

‘Ik wil emigreren naar Curaçao maar waar moet ik beginnen en wat moet ik nu écht weten? Op internet heb ik veel informatie gevonden maar ik zie door de bomen het bos niet meer.’ Bent u in de oriëntatiefase en kunt u wel wat hulp gebruiken? Het ‘Startpakket voor de beginnende emigrant’ is wellicht een ideale oplossing voor u. Voor een vast bedrag ontvangt u, na een intakegesprek, een persoonlijk voor u samengesteld stappenplan en krijgt u één maand lang begeleiding, maatwerk advies en antwoord op uw vragen. U bent daarna gegarandeerd een stuk wijzer en goed voorbereid!

Voor meer informatie neem contact met ons op of download onze informatiekaart

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?