Ga direct naar inhoud
NL EN

Verhuizen en verschepen

Verhuizen en verschepen naar Curaçao of Bonaire

Als u verhuist naar Curaçao of Bonaire wilt van het nieuwe huis snel uw 'thuis' te maken, volstrekt logisch. Daarom helpen wij u graag om de verhuizing van uw boedel zo goed, zo snel en vooral zo probleemloos mogelijk te laten verlopen, zonder verrassingen.

Voordat wij verschepen naar Curaçao of naar Bonaire selecteren wij de voor u meest geschikte vervoerder of verscheper waarbij niet enkel de verschepingskosten een rol spelen maar ook kwaliteit en service cruciaal zijn - ongeacht of u de verhuisdozen zelf inpakt of het verpakken van de goederen liever uitbesteedt.

Om uw verhuisboedel na aankomst op de Antillen te kunnen inklaren zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Na het doorlezen van bijgaande toelichting zullen uw meest urgente vragen over uw verhuizing naar de Caribbean waarschijnlijk beantwoord zijn.

Begeleiding is noodzaak

Als u de verhuizing naar Curaçao of Bonaire bij ons uitbesteedt, dan is een strikte begeleiding een standaard onderdeel. De jarenlange ervaring bij emigratietrajecten heeft ons geleerd dat een strakke begeleiding van een verhuizing en het verschepen eerder noodzaak dan een optie is om u te vrijwaren van issues die naar onze zin te regelmatig mis gaan; zoals onvolledige of niet kloppende voorlichting door verhuizers, expediteurs en verschepers; onredelijk hoge tarieven verstopt in misleidende offertes; aanzienlijke boedelschade bij aankomst; vermissing of diefstal van persoonlijke eigendommen; getouwtrek met vervoerders en verzekeraars en onverwachte extra kosten bij inklaring - de lijst is eindeloos! In veel gevallen door onverschilligheid en nalatigheid, maar eigenlijk in alle gevallen door onwetendheid en onkunde aan de vervoerderszijde. Als klant gaat u er vanzelfsprekend vanuit dat het goed komt, omdat u immers in zee gaat met partijen die 'niets anders doen dan verhuizen en verschepen'. En daar gaat het fout!

Er zijn - alleen voor het Caribisch gebied al - simpelweg teveel verhuizers, transporteurs, expeditiebedrijven en agentschappen actief, waaronder veel bedrijven die zich als 'deskundig' of als 'vervoerder' profileren maar wat eigenlijk gewoon cowboys zijn. De concurrentie is moordend en dat werkt geklungel, bedrog, onverschilligheid en met name het 'snel geld verdienen' door weglating van details in de hand. Bovendien is er een groot verschil tussen condities voor wegtransport en het vervoeren van zeevracht, de wijze waarop tarieven tot stand komen, de omgang met goederen, ontoegankelijk vakjargon waarmee u geconfronteerd wordt etc. Wij kunnen hierover een aardig boekje open doen.

Bij een verhuistraject van of naar Curaçao of Bonaire - maar ook bij elk ander traject - brengen wij wensen en (on)mogelijkheden in kaart, wij helpen met keuzen en brengen licht in de duisternis van de verhuis- en vervoersjungle. Als uw gevolmachtigde behandelen wij tevens gerelateerde vergunningtrajecten en fungeren daarbij als coördinatie- en centraal aanspreekpunt, waarbij alles binnen één en hetzelfde dossier staat. En dat heeft grote voordelen; wij missen daardoor geen belangrijke details en kunnen prioriteiten stellen.

Daarom initiëren en begeleiden wij uw verhuizing van deur tot deur, over land en over zee, binnen en buiten Europa en van vertrek tot aankomst!

Verschepen, een kwestie van timing

Eenmaal aangekomen op het eiland wordt men niet zelden geconfronteerd met hoge en onverwachte kosten die gemaakt zijn voor opslag, containerhuur, douaneformaliteiten etc. Over het algemeen door verkeerde planning en onwetendheid; kosten die met een deskundige begeleiding voorkomen hadden kunnen worden.

Wij weten feilloos hoe dit te voorkomen of in ieder geval tot een minimum te beperken. Omdat wij vaak ook de overige voor onze klanten uitvoeren hebben wij inzicht in het totale emigratiedossier; wij kunnen daardoor procedures en werkzaamheden strak op elkaar afstemmen.

Na Kaminda is bekend met de wereld van expediteurs, vervoerders en rederijen, met name de partijen die op de Caribbean varen. Ook de lokale agenten op de eilanden, die uw boedel na aankomst afhandelen, zijn allen bekend bij ons. Bij het in- en uitvoeren van goederen komt een enorme brij aan papierwerk te pas. Waar noodzakelijk regelen wij dit, in samenspraak met de lokale agent en achter de schermen, voor u. Ook verhuizen is een vak apart.

Meer informatie leest u in dit document: richtlijnen verhuizen van uw inboedel

Uw huisdier meeverhuizen naar Curaçao of naar Bonaire?

hier leest u alles over het emigreren met huisdieren

Voor meer informatie neem contact met ons op of download onze informatiekaart.

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?