Ga direct naar inhoud
NL EN

Verhuizen en verschepen

Verhuizen en verschepen, Curaçao en Bonaire

Bij een langdurig(er) verblijf wilt meestal uw persoonlijke spulletjes meenemen om in uw nieuwe onderkomen snel een thuisgevoel te hebben, dat spreekt voor zich. Wij helpen u graag om de verhuizing van uw boedel zo goed, zo snel en zo voordelig mogelijk te regelen, zonder verassingen achteraf.

Voordat wij voor u verschepen naar Curaçao of naar Bonaire selecteren wij de voor u meest geschikte verscheper waarbij niet enkel de verschepingskosten een rol spelen maar ook kwaliteit en service - ongeacht of u de verhuisdozen zelf inpakt of het verpakken van de goederen liever uitbesteedt.

Om uw verhuisboedel na het verschepen op de Antillen rechtenvrij en belastingvrij te kunnen inklaren zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Na het doorlezen van onderstaande informatie zijn waarschijnlijk uw meest urgente vragen over de verhuizing beantwoord.

Uw boedel verhuizen is een kwestie van timing

Na Kaminda heeft een samenwerkingsverbanden met expediteurs en rederijen die rechtstreeks op de Caribbean varen en vanaf de eilanden terug naar o.a. Nederland varen. De lokale agenten op het eiland die uw boedel na aankomst afhandelen zijn allen bekend bij ons. Bij het in- en uitvoeren van goederen komt een enorme brij aan papierwerk te pas, ook dit regelen wij voor u achter de schermen.

Wat u dient te weten is dat uw container met goederen, na aankomst op de Antillen, niet zonder meer en direct aan u ter beschikking gesteld wordt. Eenmaal aangekomen op het eiland wordt men niet zelden geconfronteerd met torenhoge extra kosten die gemaakt zijn voor opslag, containerhuur, douaneformaliteiten etc. Meestal door verkeerde planning en onwetendheid; kosten die met een deskundige begeleiding voorkomen hadden kunnen worden.

Na Kaminda weet feilloos hoe dit te voorkomen of in ieder geval tot een minimum te beperken. Omdat wij vaak ook de overige voor onze klanten uitvoeren hebben wij inzicht in het totale emigratiedossier; wij kunnen daardoor procedures en werkzaamheden strak op elkaar afstemmen. Ook verhuizen is een vak apart.

Meer informatie leest u in dit document: richtlijnen verhuizen van uw inboedel

Uw huisdier meeverhuizen naar Curaçao of naar Bonaire?

hier leest u alles over het emigreren met huisdieren

Voor meer informatie neem contact met ons op of download onze informatiekaart.

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?