Ga direct naar inhoud

Studie en stage

Studie en stage op Curaçao of Bonaire

Grote groepen enthousiaste stagiaires bevolken gedurende het gehele jaar m.n. het eiland Curaçao en maken daarbij een onlosmakelijk onderdeel uit van de samenleving en de sfeer op Curaçao.

Als je al weet wanneer je op stage zult gaan, begin dan tijdig met de voorbereidingen. Bel of mail ons ruim op tijd; er zit meer werk in dan je vermoedt. Wij lichten je uitgebreid voor over alles wat met jouw stage te maken heeft. En omdat duidelijkheid en transparantie speerpunten zijn bij ons heb je, eenmaal klant, open inzage in alle details van je aanvraag en de voortgang via ons online dossier.

LET OP: er wordt strenger gecontroleerd op het bezit van een stagevergunning, lees het nieuws!

Aanvraag van jouw stagevergunning

Vanaf 1 augustus 2016 vragen wij jouw stagevergunning digitaal voor je aan. Afgezien van de inhoudelijke en technische details geldt hiervoor hetzelfde zoals is beschreven onder het kopje 'Aanvraag vergunning Curaçao voor Nederlanders' op de pagina Vergunningen.

Voor meer informatie neem contact met ons op of download onze informatiekaart.

Naast bovenstaande mogelijkheden bieden wij tevens een voordelig stage-PLUS-pakket:

  • aanvraag vergunning volgens bovenstaand principe – compleet en persoonlijk begeleid
  • plus zoeken en reserveren van woonruimte op Curaçao in een gezellig studentenhuis
  • plus een eigen mobiel nummer op Curaçao, vóór vertrek per post thuis gestuurd

opmerking stagevergunning: door een aantal partijen wordt onterecht gecommuniceerd dat de aanvraag van een vergunning niet noodzakelijk is indien er geen stagevergoeding betaald wordt (c.q. geen verdiensten zijn). Dit is absoluut incorrecte informatie, een stagevergunning is ten alle tijde verplicht, wel of geen verdiensten!
Regelmatig worden wij geconfronteerd met vervelende situaties die het gevolg zijn van misleidende en foutieve informatie, verspreid door onkundige partijen.

Verzekering bij stage in Curaçao

Er zijn partijen die je forceren om een extra zorgverzekering af te sluiten voor je stage; dit is lang niet altijd nodig, zonde van het geld. In veel gevallen hoef je geen speciale zorgverzekering te regelen voor je stage op Curaçao. Je blijft immers gewoon in Nederland ingeschreven en je bent dan verzekerd op je huidige polis (altijd checken of dat bij jouw verzekering ook zo is).

Mocht een speciale stageverzekering toch noodzakelijk blijken, of wil je bepaalde extra's zoals een inboedel- of ongevallenverzekering tijdens je stage (wat zeker bij een stage op Curaçao erg nuttig is), mits jonger dan 30 jaar kun je een speciale stageverzekering, of eventuele extra's, hier afsluiten.

Iets over het eiland:

Stage is leuk maar die doe je natuurlijk niet voor niets op Curaçao. Er is op het eiland veel te doen en er wordt door studenten, behalve gewerkt, ook flink gefeest en plezier gemaakt. Voor ieder wat wils en ook daar weten wij alles van. De meeste happenings vinden plaats op vaste dagen en op vaste locaties en dat is over het algemeen niet in het centrum van de stad zoals je in eigen land gewend bent. Kijk ook eens in de side-bar aan de rechterzijde van deze pagina onder ‘cultuur en uitgaan‘. In de ‘K-pasa‘ vind je een wekelijks overzicht van wat er allemaal te doen is; in gedrukte vorm ook overal op het eiland te vinden.

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?