Ga direct naar inhoud
NL EN

Studie en stage

Studie en stage op Curaçao of Bonaire

Grote groepen enthousiaste stagiaires bevolken gedurende het gehele jaar m.n. het eiland Curaçao en maken daarbij een onlosmakelijk onderdeel uit van de samenleving en de sfeer op Curaçao.

Als je al weet wanneer je op stage zult gaan, begin dan tijdig met de voorbereidingen. Bel of mail ons ruim op tijd; er zit meer werk in dan je vermoedt. Wij lichten je uitgebreid voor over alles wat met jouw stage te maken heeft. En omdat duidelijkheid en transparantie speerpunten zijn bij ons heb je, eenmaal klant, open inzage in alle details van je aanvraag en de voortgang via ons online dossier.

Aanvraag van jouw stagevergunning

Afgezien van een aantal inhoudelijke en technische details geldt hiervoor hetzelfde zoals is beschreven onder het kopje 'Aanvraag vergunning Curaçao voor Nederlanders' op de pagina Vergunningen.

Voor meer informatie neem contact met ons op of download onze informatiekaart.

Naast bovenstaande mogelijkheden bieden wij tevens een voordelig STAGE-PLUS-PAKKET:

  • aanvraag vergunning volgens bovenstaand principe – compleet en persoonlijk begeleid
  • plus zoeken en reserveren van woonruimte op Curaçao in een gezellig studentenhuis
  • plus een eigen mobiel nummer op Curaçao_ vóór vertrek per post thuis gestuurd in Nederland

opmerking stagevergunning: door een aantal partijen wordt onterecht gecommuniceerd dat de aanvraag van een vergunning niet noodzakelijk is indien er geen stagevergoeding betaald wordt (als er geen verdiensten zijn). Dit is absoluut incorrect; een stagevergunning is te allen tijde verplicht, wel of geen verdiensten! Regelmatig worden wij geconfronteerd met vervelende situaties die het gevolg zijn van misleidende en foutieve informatie.

Verzekering bij studeren of stage op Curaçao of in Nederland

Er zijn partijen die je forceren om altijd en verplicht een extra zorgverzekering af te sluiten voor je stage; dit is niet altijd nodig en dan zonde van het geld wat je wel beter kunt gebruiken! In de meeste gevallen hoef je geen speciale zorgverzekering te regelen voor je stage op Curaçao. Je blijft immers in Nederland ingeschreven en je bent - net als vóór vertrek - verzekerd op je huidige polis (in 95% van de gevallen, altijd checken of dat bij jouw verzekering ook zo is).

Ben je toch op zoek naar een speciale stage- of studieverzekering, ga je werken als au pair of wil je bepaalde extra's zoals een inboedel- of ongevallenverzekering tijdens je stage of studie (zeker bij een stage op Curaçao geen luxe), dan kun je - mits je jonger dan 30 jaar bent - deze speciale studie- of stageverzekering met extra's afsluiten.

Ga je vanuit Curaçao of Bonaire in Nederland studeren of stage lopen, dan is deze verzekering voor jou van toepassing.

Iets over het eiland:

Stage is leuk maar die doe je natuurlijk niet voor niets op Curaçao. Er is op het eiland veel te doen en er wordt door studenten, behalve gewerkt, ook flink gefeest en plezier gemaakt. Voor ieder wat wils en ook daar weten wij alles van. De meeste happenings vinden plaats op vaste dagen en op vaste locaties en dat is over het algemeen niet in het centrum van de stad zoals je in eigen land gewend bent. Kijk voor ‘cultuur en uitgaan‘ op ‘Curaçao Activities‘ - hier vind je een overzicht van wat er allemaal te doen is op het eiland.

Heeft u nog vragen of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?